Sergiu Art: Aurire și restaurare mobilier bisericesc și icoane

Ne face mereu plăcere să vizităm atelierele de poleire lemn și restaurare, fascinați fiind de măestria pe care această tehnică o presupune. De curâd, am poposit în atelierul artiștilor Serghei și Aliona Pavlov, specialiști în aurire, pictori și restauratori de mare ținută, care ne-au primit cu multă căldură și ne-au împărtășit câteva din tainele acestei frumoase arte.

În atelierul lor din Timișoara, din 2007, redau strălucirea și frumusețea mobilierului bisericesc și icoanelor din biserici vechi de sute de ani.Totul la un înalt nivel de profesionalism, folosind tehnici speciale, unele chiar brevetate de artistul Serghei Pavlov.

Lucrările marca Sergiu Art se bucură de recunoașterea și aprecierea preoților români. Icoanele pictate aici sunt unicate, mai ales datorită tehnicii speciale în care sunt lucrate. Este vorba despre pictura in stil retro, care permite crearea unei icoane noi cu o înfățișare patinată, asemănătoare unei opere vechi din patrimoniul românesc.

Icoanele create după această tehnică au o durată de viață de sute de ani și vor fi mult mai ușor de restaurat odată cu trecerea timpului.

Vă invităm să descoperiti mai multe despte atelierul  Sergiu Art în noul număr Ortodox Market și pe site-ul www.sergiuart.com.