Sărbătorim 10 ediții Ortodox Market!

ORTODOX MARKET, singurul catalog profesional pentru piața bisericească, împlinește 10 ediții în această toamnă. Pentru cei mai puțin familiari cu publicația, vom încerca în rândurile de mai jos să redăm un scurt istoric.

Ortodox Market a fost publicat pentru prima oară în 2009, de către agenția de comunicare Media Scai. Apariția lui venea atunci ca un firesc, în urma succesului pe care Târgul Internațional Bisericesc (de asemenea eveniment al Media Scai) îl avusese. Firmele producătoare și importatoare de pe piața bisericească au început să conștientizeze nevoia interacțiunii cu publicul lor: preoți, monahi sau magazine bisericești și o publicație specializată era un prim pas în acest sens.

Ortodox Market a devenit o sursă informativă de calitate pentru preoții din România, care conține principalele categorii de produse necesare bisericii și slujirii, cât și interviuri cu artiști din mediul bisericesc sau manageri ai firmelor producătoare/importatoare.

La început a fost publicat o dată pe an, iar din 2013, la cerința pieței, a început o editare bianuală.

Așa am bifat 10 publicații Ortodox Market  cu 100.000 de exemplare expediate gratuit prin poștă în toată țara și promovate la marile târguri internaționale de profil; 347 de firme din România, Grecia, Italia, Germania, Austria, Spania, Serbia, Bulgaria, Ucraina care au fost promovate în 1529 de pagini; 27 de articole și 31 de interviuri.

În spatele acestor cifre stă o echipă ambițioasă, bucuria de a descoperi atelierele artiștilor bisericești ascunse în munți și cătune, efortul continuu de a veni cu concepte noi și dorința de promova calitatea și arta în mediul bisericesc.

Nu am fost lipsiți nici de momente mai puțin plăcute, dar mulțumim lui Dumnezeu și Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul activității noastre, că le-am depășit pe toate cu bine.

Echipa Media Scai mulțumește tuturor cititorilor, clienților, colaboratorilor și celor care ne-au inspirat să publicăm cele 10 numere Ortodox Market. La cât mai multe ediții frumoase!