Pardoseli din marmură personalizate pentru biserici

Dinmarmură.ro înseamnă aproape un deceniu de măestrie şi profesionalism în șlefuirea şi prelucrarea marmurei şi pietrelor naturale pentru biserici, instituţii şi case particulare. Înfiinţată de preotul Aurel Blidariu din Lipova, judeţul Arad, compania este singura din ţară care reuşeşte să îmbine manufactura cu tehnica modernă pentru a pune în valoare fiecare bucată de marmură folosită pentru pardoseli, medalioane, brâuri sau mozaic.

Pardoseală din mozaic de marmură realizată la Biserica din loc. Zaboloteni, jud. Iaşi

Încă de la început, managerii firmei au investit în cele mai noi utilaje de şlefuire pentru a păstra luciul natural al marmurii, fără sa folosească pentru aceasta soluţii chimice. Au adus utilaje moderne din Italia, cu ajutorul cărora si recondiționează lucrări mai vechi, însă nu au renunţat la precizia şi fineţea lucrului manufacturat.

Mozaic din Marmură Vulturul Bicefal pentru Catedrala Episcopală din Slatina.

În atelierul din Lipova, maeştrii lucrează manual piesă cu piesă modele de mozaic religios. Pentru o lucrare sunt necesare sute sau chiar mii de piese, astfel că procesul poate dura zile sau chiar săptămâni întregi. Este nevoie de multă migală şi pasiune, însă rezultatul final este unul impresionant.

Mozaic religios, Artist Iulian Moldovan

Mărturie stau numeroasele lucrări realizate pentru bisericile şi instituțiile din România cum ar fi Catedrala Episcopală din Slatina, Catedrala Sfânta Treime din Arad, Episcopia Ortodoxă Română Arad, Biserica Martirilor Timișoara, Biserica Ortodoxa Romana din loc. ZabaltCamera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timișoara şi multe multe altele.

Portofoliul dinmarmura.ro  include şi numeroase lucrări de restarurare marmură, întrucât compania din Arad este printre puţinele din ţară care oferă un serviciu de recondiţionare a lucărilor deja existente.  Un exemplu de măestrie în restaurare poate fi admirat în Catedrala Romano Catolică din Arad.

Mai multe informaţii şi imagini cu lucrările realizate puteti regăsi accesând site-ul: www.dinmarmura.ro.