La TOB 2016 îl veți putea reîntâlni pe Dumitru Gârea, printre ultimii sculptori bisericești autentici

Dumitru Gârea, singurul artist specializat în sculptura brâncovenească, va participa și anul acesta la TOB, unde va expune minunatele sale lucrări.

Între  6-8 octombrie vă invităm la centrul Expo Transilvania, Cluj-Napoca să descoperiți cele mai noi piese de mobilier bisericesc sculptate manual în stilul autentic brâncovenesc în atelierul maestrului din Bacău.

Sculptorul Dumitru Gârea este la cea de-a doua întâlnire cu iubitorii de artă religioasă în cadrul TOB.

Iată mai jos impresiile sale după prima participare în cadrul ediției 2014. 

„Am participat la T.O.B. Cluj şi este prima dată când  particip la un târg de artă religioasă.  Încă de la început am descoperit cu uimire o trăsătură comună a caracterului participanţilor: spiritul de într-ajutorare, frăţietatea, dialogul prietenesc, dar şi dorinţa de a împărtăşi celorlalţi din experienţa proprie.

   Fiecare participant, evadând din atelierul său de creaţie, a fost pentru câteva zile, în contact direct cu publicul, dar foarte important, şi cu acel public exigent, consumator de artă sacră. După o atare experienţă, cu siguranţă că fiecare se reîntoarce acasă cu dorinţa de mai multă perfecţiune, îmbogăţit în experienţă, bucuros că a câştigat prieteni cu preocupări similare.

 Interesante mi s-au părut întrebările vizitatorilor. În afara celor legate de preţul produselor, materialul din care sunt făcute etc.,legitime, de altfel,  foarte multe erau privitoare la tehnica de lucru:,,Sunt lucrate manual?” La răspunsul meu scurt: ,,Da”, observam în ochii lor un licăr de bucurie şi imediat  se  apropiau de lucrări, le  mângâiau  învăluindu-le cu privirea, încălzindu-le cu inima lor, după care îmi transmiteau urări de sănătare, putere de muncă şi ajutor divin în tot ce urmează să fac.”

 Mai multe detalii despre Dumitru Gârea puteți afla de aici: www.casalatina-garea.ro