La Târgurile Internaționale Bisericești 2016 participă ateliere cu reputație internațională în restaurarea operelor de artă creștină din România și Grecia

ArtisSergiu Art și Galvan Alco, ateliere cu reputatie internatională în restaurarea operelor de artă creștină din Grecia și România vor fi prezente la Târgurile Internaționale Bisericești din 6-8 octombrie, pentru a oferi consiliere profesională celor care doresc să readucă la viață opere de patrimoniu bisericesc.

Pe durata târgului aveți ocazia de a afla toate detaliile despre tehnicile tradiționale pe care fiecare atelier le folosește pentru a păstra autenticitatea și încărcătura specială a pieselor restaurate, fie că vorbim de mobilier bisericescicoane pe suport de lemn sau pânzăobiecte bisericești sau pictură.

Veți putea admira o parte din lucrările restaurate, veți înțelege pașii care trebuie urmați pentru conservarea operelor de patrimoniu și veți putea asista la demononstrații live de aurire, recondiționare și restaurare.

 Artis Grecia 

Artis este unul dntre cele mai titrate ateliere de aurire și restaurare lucrări de artă bizantină din Europa. Firma și-a făcut debutul în România în 2015 prin intermediul catalogului Ortodox Market. Cu ocazia celei de-a XVI-a ediții TOB, artiștii din Grecia vor veni pentru prima dată în România să împărtășească preoților și iubitorilor de artă creștină dedicarea și profesionalismul lor în conservarea patrimoniului bisericesc din toată lumea.

La Artis funcționează și o școală pentru cei care doresc să deprindă arta auririi și recondiționării obiectelor bisericești.

Mai multe detalii despre Artis găsiți în articolul postat aici 

Sergiu Art România 

Sergiu Art este un atelier de succes înființat în Timișoara, în anul 2007, de cunoscutul artist Serghei Pavlov, specialist în aurire, pictor și restaurator de mare ținută.  În cei aproape 10 ani de existență în atelierul Sergiu Art și-au recăpătat strălucirea și frumusețea piese de mobilier bisericesc, icoane și picturi din biserici vechi de sute de ani. Totul prin tehnici speciale, unele chiar brevetate de artistul Serghei Pavlov.

Mai multe detalii despre Sergiu Art găsiți în articlul postat aici 

 Galvan Alco România

Galvan Alco este un atelier de recondiționare obiecte creștine înființat în Oradea, în anul 2002. Este singurul atelier din țară specializat în recondiționarea obiectelor metalice prin depuneri de băi galvanice, de cupru, alamă, nichel, argint, aur. Odoarele bisericești sunt readuse la forma lor inițială cu pasiune și respect pentru simbolurile spirituale pe care le reprezintă.

Galvan Alco este la prima participare la TOB. La standul său, vizitatorii vor putea asista la demonstrații live de recondiționare a obiectelor bisericești.

Mai multe detalii despre Galvan Alco, găsiți aici

Așadar, va fi o ediție spectaculoasă în care veți putea întîlni artiști bisericești dedicați, veți putea admira lucrări de artă creștină unicat și veți afla toate detaliile despre conservarea și restaurarea obiectelor de patrimoniu bisericesc.

Vă așteptăm!