Din 1936, la Artsilber bronzul se transforma in lumina si frumos – Galerie foto

“M-am bucurat sa constat ca se lucreaza bronz masiv aici, si se lucreaza bine. Intr-o lume in care materialul plastic, artificialul, imitatia si mai ales kitsch-ul au luat locul artei si lucrului manual, cred ca astfel de activitati trebuiesc incurajate si preferate, mai ales in sfintele noastre biserici si in special in monumentele istorice.”- Prea Sfinţia Sa Sebastian Paşcanul, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor – 21 Martie 2012 -

Aceasta este doar una dintre marturiile lasate in cartea de onoare a firmei Artsilber, unde de trei generatii se pastreaza traditia topirii si prelucrarii bronzului pentru a crea candelabre, policandre si aplice unicate.

In atelierul Artsilber policandrele si candelabrele sunt turnate din bronz masiv si alama si prelucrate manual.

Fiecare produs este realizat manual
La Artsilber se lucreaza dupa modele create in urma cu 200-300 de ani de mari maestri ai lumii.

Dl. Arthur Silberleitner, managerul Artsilber, a preluat meșteșugul turnarii de la tatal si bunicul sau, fondatorul atelierului.
”Murind bunicul în 1989, tatăl meu mi-a împărtăşit şi mie sfatul tatălui său: Fiule, continuă meseria asta cu orice preţ, fiindcă nimeni nu poate face aşa ceva – şi va veni vremea când lumea se va întoarce la Dumnezeu şi va avea nevoie de candelabre bisericeşti adevărate pentru bisericile unde se face slăvirea Lui, nu kitsch-uri”.

Peste 150 de modele de policandre turnate din alama si bronz masiv, lustruite aur!

Atelierul Artsilber este  prezent si in catalogul Ortodox Market care a ajuns de curand la sfintiile voastre. Va invitam sa-l descoperiti  in sectiunea turnatorii, pg 25. , unde veti gasi si datele de contact pentru a putea intra in legatura cu maestrii atelierului.