Descoperiți volumele editurii Galaxia Gutenberg la TOB

 

Editura Galaxia Gutenberg participă cu cea mai completă ofertă de titluri la târgul bisericesc TOB care va avea loc între 2-4 octombrie la Cluj-Napoca, sala Expo Transilvania.

Mai jos puteți citi o pildă de Bruno Ferrero publicată în volumul colecției Istorioare pentru suflet. Noi am îndrăgit acest autor imediat și abia așteptăm să descoperim toate volumele. Vă invităm și pe dumneavoastră la standul editurii de la TOB, unde veți beneficia și de prețuri speciale.

TAINA FERICIRII

poveste de Bruno Ferrero

Un tânăr îi ceru celui mai înțelept om să-i spună care este taina fericirii. Înțeleptul sugeră tânărului să se plimbe prin palatul său timp de două ore  și apoi să se întoarcă.

- Te rog însă un lucru, spuse la urmă înțeleptul, dându-i o linguriță în care picură doi stropi de untdelemn. În timp ce te plimbi, ține această linguriță și ai grijă ca untdelemnul să nu se verse.

După două ceasuri, tânărul se întoarse, iar înțeleptul îl întrebă:

- Ai văzut tapiseriile din sala de mese? Ai văzut minunatele grădini? Ai observat frumoasele lanterne ale cupolelor?

Tânărul, rușinat, mărturisi că nu văzuse nimic. Singura lui grijă fusese aceea de a nu vărsa untdelemnul.

- Du-te înapoi și privește bine toate minunățiile ținutului meu, zise înțeleptul.

Tânărul luă lingurița și începu din nou să se preumble, de această dată fiind atent la toate frumusețile. Observă grădinile, munții, florile. Se întoarse la înțelept și îi descrise amănunțit tot ceea ce văzuse.

- Dar unde sunt cele două picături de untdelemn pe care ți le-am încredințat? îl întrebă acesta.

Privind lingurița, băiatul își dădu seama că le vărsase.

- Ei bine, aceasta este singura povață pe care am a ți-o da, încheie înțeleptul. Taina fericirii constă în a privi la toate minunățiile lumii fără a uita vreo clipă de cele două picături de untdelemn pe care le purtăm.

„Mai departe, fraților, câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute și orice laudă , la aceasta să vă fie gândul (Epistola către Filipeni a sfântului Ap. Pavel 4, 8). Să nu uităm niciodată ceea ce este esențial!”