Carilonul turnat special pentru părintele Justin Pârvu, va răsuna la Târgurile Bisericești

Turnătoria Turprod va participa pentru prima oară la Târgurile Internaționale Bisericești din 2, 3, 4 octombrie de la Cluj-Napoca și va expune clopote, carlioane, candelabre şi alte obiecte turnate pentru biserică.

Cel mai importantant exponat este carlionul construit special pentru părintele Justin Pârvu. Domnul Nicușan,  patronul de la Turprod, vorbește cu multă căldură despre părinte, între cei doi existând o relație duhovnicească apropiată.

Accesați linkul pentru a asculta live carlionul: www.youtube.com

Carlionul cu 8 clopote și 8 note sau „pianul cu clopote” așa cum ne place să-l denumim, are pe lângă cele 100 de cântece pentru Sfânta Litrughie, colinde și imnul României, și melodia preferată a părintelui Justin - Cobzarul.  După ce a fost gata, carlionul a rămas însă în turnătoria Turprod deoarece criza economică se făcea din ce în ce mai mult simțită, iar părintele se lupta din greu să termine spitalul din incinta mănăstirii Platin.

Vă invităm pe toți la târg pentru a asculta „pianul cu clopote” cântând în memoria părintelui Justin Pârvu, care și l-a dorit așa mult în mănăstirea de la Platin.