Artis, renumitul atelier de poleire, restaurare şi conservare artă bizantină îşi face debutul în România

Biserica este un tezaur valoros al culturii românești prin tot ceea ce înglobează, pornind chiar de la arhitectură,  interior și până la obiectele de cult.  Fiecare dintre aceste elemente poartă cu el  istoria și tradiția unui popor creștin. De aceea, conservarea, restaurarea și îmbogățirea acestui patrimoniu sunt obiective principale ale preoților care păstoresc o biserică sau construiesc una nouă.

ARTIS, cel mai mare atelier de poleire și restaurare lucrări de artă bizantină din Europa, vine în sprijinul preoților din România pentru a-și atinge aceste obiective. Firma îşi face debutul pe piața din România în cea de-a X-a ediţie a catalogului Ortodox Market.

Atelierul ARTIS, cu sediul în Tesalonic, Grecia este renumit în întreaga Europă pentru execuția perfectă a lucrărilor de:

  • poleire mobilier bisericesc, icoane, suprafețe de marmură, pictură bisericească;
  • restaurare şi conservare mobilier liturgic și obiecte din lemn, icoane pe lemn sau hârtie, icoane pictate pe pânză sau pictură pe șevalet, broderii tradiționale, covoare de mari dimensiuni, monede, obiecte de cult, elemente de ceramică, piatră, elemente de arhitectură.

Echipa ARTIS este formată din artişti talentaţi care au în acelaşi timp cunoştinţe de teologie, istorie, artă, fizică şi chimie. În fiecare lucrare, aceştia reuşesc să îmbine cu măestrie tehnicile şi reţetele de amestec tradiţionale cu cele mai bune materiale pentru a păstra arta bizantină autentică.

Rezultatele impresionante pot fi admirate în unele dintre cele mai importante mânăstiri de pe Muntele Athos, în Patriarhia Ecumenică din Constantinopol şi numeroase episcopii din Grecia şi Cipru.

Pentru întreg portofoliul de lucrări vă invităm să accesați website-ul atelierului www.artisgr.com si pagina de facebook Artis Gilding and Restoring.